Цветив ЕООД

Внос и дистрибуция на ел. кабели, компенсатори за промишлеността
Здравей, гост!

Монтажен куфар RS 341 S00 за гъвкави неръждаеми тръби от WITZENMANN OPAVA

Монтажен куфар RS 341 S00  за гъвкави неръждаеми тръби
Стара ценa: 320.00 лв. с ДДС
Ценa: 295.00 лв. с ДДС за бр.
Статус в промоция
Каталожен № rs341s00
Наличност в промоция
Дименсия Цената е за бр.
Производител WITZENMANN OPAVA
Oписание на Монтажен куфар RS 341 S00 за гъвкави неръждаеми тръби
Монтажната система RS 341 S00 се състои от монтажен куфар, съдържащ инструменти необходими за по-нататъшната обработка на изключително огъваемите тръби RS 341 S00 и на гъвкавите тръби RS 341 S00 с паралелно –пръстеновидна вълна от неръждаема стомана AISI 316L и AISI 316H в светли диаметри DN 12, DN 16, DN 20, DN 25 без защитни покрития, които имат най-добрата гъвкавост на пазара!

* Снимката е илюстративна. Монтажния куфар съдържа преса, резак и скоби за четирите размера тръби. 
 
Приложение на Монтажен куфар RS 341 S00 за гъвкави неръждаеми тръби

МОНТАЖ

Способната за профилиране изключително гъвкава тръба от монтажната система RS 341 S00 може да се огъва, или другояче да се профилира според индивидуалното изискване с оглед спазване параметрите на тръбата. Преди същинския монтаж е нужно необходимата свръзка от гъвкавата тръба най-напред да се изработи.

Кратък технологичен процес за изработката на завършена профилируема тръба с холендерови гайки:

  1. Най-напред е необходимо да се отмери необходимата дължина от тръбата, включително извивките и да се добавят две вълни.

  2. С помощта на тръбната резачка отделяме отмерената дължина от тръбата по такъв начин, че поставяме резачката върху тръбата така, че режещият нож /колелцето/ да попадне между паралелни вълни, чрез дозатягане на резбованото колелце набутваме ножа докрай чак до повърхността на маркуча. Чрез завъртане на резачката около маркуча и по-нататъшно притискане на ножа върхмаркуча отрязваме същия. Внимание! Трябва да се внимава за постигането на бездефектен разрез /без оръфвания и без деформации/, който е важен за образуването на доброкачествена седлова повърхност за уплътнение!

  3. Върху тръбата нахлузваме съответната холендерова гайка с правилна ориентация на посоката, а краят на тръбата поставяме в съответният отвор на една от скобите така, че от страната на скобата да стърчи една свободна вълна без жлеба /нута/, която е предназначена за разпресоване.

  4. След това вкарваме скобата до определения жлеб /нут/ на пресата така, че срещу удараната страна на пресата да бъде разположена една свободна вълна.

  5. Сега с няколоко удара на свободната страна на пресата разпресоваме последната свободна вълна така, че да образуваме равно плоско фланцево опорно стъпало, което служи като седлова повърхност за уплътнение и евентуално като насрещен елемент. За качественото образуване на уплътняваща повърхност е важно при операцията разпресоване на тръбата да се придържа така, че въображаемата ос на тръбата да се слива с въображаемата ос на пресата. Образуваната седлова повърхност трябва да бъде гладка, без дефекти и перпендикулярна на остта на тръбата.

  6. Зад разпресованата вълна надяваме съответния предпазен затегаем пръстен и го затваряме. По този начин защитаваме гайката срещу свличане от тръбата.

  7. Гайката преместваме в края на тръбата, а другият край на тръбата обработваме по същият начин като в точки 3,4,5 и 6.

  8. В двете гайки поставяме съответните уплътнения и тръбата е подготвена за монтаж. Внимание! Никога не извършвайте монтаж на тръбата без използване на съответното уплътнение!

Монтажът на профилируемите гъвкави тръби от монтажната система RS 341 S00 се извършва чрез навинтване на съответното накрайниково завинтване върху съответния извод на разпределителната мрежа и върху уреда с използване на уплътняващи материали. В мястото на свързване е необходимо да се проконтролира качеството на седловите повърхностти и уплътненията!

Необходимо е, при инсталирането на споменатата тръба да бъде избрано такова разположение, което да гарантира, че няма да се стигне при евентуалната експлоатация до каквато и да е повреда на гъвкавата тръба. В никакъв случай тръбата не трябва да бъде прекарвана през места, където би могла да бъде изложена на пряк пламък или топлина извън обхвата на работните температури!

 
Функции и параметри
ТЕХНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА

Куфараната монтажната система RS 341 S00 е произведена в съответствие с действащите норми и предписания в Европейския Съюз. Гъвкавите тръби са одобрени за използване с изпитания и сертификати валидни за Европейския съюз.

Технически параметри

 

 

 

 

 

Номинален светъл отвор

DN

12

16

20

25

Вътрешен диаметър на тръбата

mm

12,5

16,3

20,7

25,8

Външен диаметър на тръбата

mm

16,6

21,4

26,5

31,7

Мин. допустим радиус на огъване Rmin.

mm

20

25

30

35

Допустимо работно налягане при 20С

bar

18

11

14

10

Температурен интервал /само на тръбата/

C

 

-270 до + 600

Допустима работна температура на свръзката – комплект

C

 

+ 250

Присъединителна резба на Холендровата гайка ISO 228-1

G

12

3/4

1

1 1/4

ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ:

Фирма “ЦВЕТИВ” ЕООД – гр. Варна

Склад: гр. Варна, ул. Перла 20

Тел.: +359 / 52 / 75 02 25

 
Търговска информация
Начин на плащане:
Поискайте допълнителна информация като направите запитване или се свържете с Нас.
Начин на доставка:
Поискайте допълнителна информация като направите запитване или се свържете с Нас.

Всички Елементи на монтажната система RS 341 S00 от серия Монтажна система RS 341S00

Други Елементи на монтажната система RS 341 S00